Польща вирішила не запрошувати Росію на заходи з нагоди 80-ї річниці початку Другої світової війни. Вони пояснили це незацікавленістю Кремля у "збереженні духу історичної правди".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На дану подію отримали офіційне запрошення представники Євросоюзу, НАТО і Східного партнерства (туди входять Вірменія, Азербайджан, Білорусія, Грузія, Молдова та Україна), однак Росія не входить ні в один з озвучених форматів.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Про це розповіді заступник міністра закордонних справ Польщі Шимон Шинківський вель Сенк.

Дипломат пояснив, що президента Росії Володимира Путіна вже запрошували 10 років тому на захід з нагоди 70-річчя початку Другої світової війни. На цей раз вирішили покликати Дональда Трампа для "зміни підходу до історичних питань".

Нагадаємо, Європа публічно принизила Путіна з-за України, в Росії почалася паніка.

Як повідомляв Знай. ua, український лідер зустрівся з президентом Грузії Зурабішвілі.

Також Знай. ua писав, що Зеленський відверто поговорив з президентом Польщі Дудою.