Новий український уряд на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком готує ряд реформ та змін. Так, зокрема, вже ввели новий податок для спеціалістів IT-сфери. Також планують зменшити кількість субсидіантів та встановити жорсткий контроль за доходами тих, хто отримує пільги чи субсидії. Однак деякі українці не згідні з такими діями і бачать проблему зовсім у іншому.

Відповідний допис опублікував український блогер Павло Себастіанович на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Держава повинна захищати тих, хто грає за правилами, і карати тих, хто їх порушує" - начебто все правильно, але коли мова заходить про контрабанду - трапляється злам логіки. Митники, сбушники, податківці наповнюють країну контрабандою, без їх участі контрабас просто неможливий, тобто джерелом і причиною контрабанди є держапарат, але боротися з контрабандою будуть де? Винен у контрабанді хто? Правильно, ФОПи!", - йдеться в дописі блогера.

Олексій Гончарук
Олексій Гончарук

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За його словами, чим більш жорсткі умови будуть для ФОПів, тим більше підприємців будуть виїжджати з України. Таким чином держава втрачає велику частину грошей, які надходили б до бюджету.

"Ваше завдання - реформувати держапарат. Ваше завдання - затиснути тих, хто є причиною і джерелом контрабанди - митників, сбушників, податківців, тобто ваших безпосередніх підлеглих. Отъе..гти від ФОПів! Коли товар легально зайде в країну, він і далі буде рухатися легально. А якщо він з'явився у країні нелегально - він буде реалізований навіть без реєстрації ФОПа. Це просто закон фізики - якщо є тиск - десь прорве. Так зніміть тиск контрабанди на кордоні. Робіть те, що в ваших силах. Реформувати держапарат - у ваших силах. Реформувати людей - не в ваших силах", - додав Себастіанович.

Письмо из Парижа Посмотрел интервью с молодым премьером. Ссылка в первом комменте. Душераздирающее зрелище. Алексей ЗА...

Geplaatst door Pavel Sebastianovich op Donderdag 5 september 2019

Раніше Олексій Гончарук заявляв, що держава рухалася у правильному напрямку, проте дуже повільно. Також він стверджував, що бізнес не готовий до податкової реформи. Та блогер не погоджується з такими його словами. Він стверджує, що бізнесу в Україні навпаки потрібна така реформа.

Нагадаємо, Романенко розніс соратників Зеленського через нові податки для українців: "Наступив на граблі Порошенка".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський розкрив ім'я головного радника, допомагає вирішувати проблеми країни: "У неї дуже твереза думка".

Також Знай.uа писав про те, що Гончаренко з партії Порошенка привиділося, накинувся на Зеленського: "Володимир Володимирович".