У четвер, 5 вересня, починає свою роботу Вищий антикорупційний суд. Вищий антикорупційний суд займеться справами корупціонерів, які розслідувалися НАБУ і САП. Тобто, справами топ-чиновників — президента, депутатів, міністрів, керівників органів влади, губернаторів, прокурорів, суддів і керівників державних підприємств.

Однак генерал майор податкової поліції України Юрій Атаманюк підкреслив важливий нюанс. Про це він розповів у інтерв'ю виданню POLITEKA.

Так, Атаманюк нагадав, що в Україні працює не тільки Вищий антикорупційний суд, а й ще ряд організацій зі схожими повноваженням. Тому, за його словами, необхідно створити саме такий орган, який буде противагою усім іншим.

"Необхідно ліквідувати більше (органів - ред.) й створити оптимізований за рахунок цього. Простий приклад - у нас є Держфінмоніторинг, це орган, який займається економічним аналізом діяльності підприємців і у нас є аудиторська служба (це колишня КРУ). І ті, і ті зі своїми приміщенням, штатами й іншим. Якщо замість цих двох органів створюється один, то це вже плюс", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зазначимо, що правосуддя у Вищому антикорупційному суді будуть здійснювати 38 суддів. 27 суддів буде власне в ВАКС, а 11 — в Апеляційній палаті ВАКС. Зарплата суддів становитиме від $6 до 12 тис. в місяць.

Нагадаємо, Романенко розніс соратників Зеленського через нові податки для українців: "Наступив на граблі Порошенка".

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський закриється зі слугами, щоб "народити" дещо: "Так буде завжди...".

Також Знай.uа писав про те, що Україна залишиться без 250 мільйонів від США: причина вражає.