У вівторок, 10 вересня, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №1047 про збільшення штрафів за перевантажені фури. Цей закон ініціювала та активно підтримувала президентська партія "Слуга народу".

Так, із закликом підтримати такий закон виступив депутат від "Слуги народу" Олександр Скічко. Відповідне відео він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Instagram.

"Сьогодні Верховна Рада підтримала законопроект №1047 і проголосувала відразу і в першому і в другому читанні. Згідно з документом, запроваджується автоматичний ваговий контроль транспортних засобів. Це не лише врятує наші дороги, але і надасть імпульс для розвитку залізничного та річкового транспорту. Вітаю усіх з прийняттям такого надважливого законопроекту!" - написав Скічко у підписі до відео.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Українці підтримали таку ініціативу депутатів. У коментарях вони написали, що такий закон необхідний, адже усі нові дороги вже за рік перетворюються у дороги з величезними ямами через перевантаження.

Зазначимо, що цей законопроєкт пропонує дозволити автофіксацію порушень, пов'язаних із перевищенням вагових або габаритних обмежень, та нарахування штрафів за такі порушення. Вони становитимуть від 500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів. Передбачається, що штрафи за порушення законодавства про автомобільний транспорт у частині про перевищення вагогабаритних параметрів, будуть зараховуватися до державного Дорожнього фонду. Документ підтримали 331 депутат.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський відчитав губернатора Рівненщини Коваля.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський знайшов Андрію Богдан заступника серед ворогів Порошенка: адвокат з блискучою кар'єрою.