Президент Володимир Зеленський заявив, у якому випадку українська сторона проведе вибори на окупованому Донбасі. Так, глава держави на брифінгу після зустрічі з президентом Естонії Керсті Кальюлайд у п'ятницю, 13 вересня, розповів, що вибори будуть проведені тільки після виведення російських військ за українським законодавством.

На питання журналістів про те, чи виведення військ перед виборами на Донеччині Зеленський здивувався: "Так. А що, може бути по-іншому?"

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Президент зазначив, що виведення військ буде проводиться у кілька етапів.

"Це питання спочатку обміну людей, потім розведення військ. Зараз ми говоримо про розведення в Золотом і Петровському. Потім ми говоримо про розведення військ на всій території, це 400 км. А тільки після цього ми можемо говорити про формат виборів на окупованих територіях", – пояснив Зеленський.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

жителі Донбасу
жителі Донбасу

Нагадаємо, Зеленський з Коломойським обговорили комуналку.

Раніше Знай.ua повідомляв, Пальчевський по поличках розклав зустріч Зеленського з Коломойським.

Також Знай.ua писав, Зеленський дав жорсткий наказ СБУ, на кону - мільйони.