У неділю, 22 вересня, демократ і голова комітету з розвідки Палати представників Конгресу США Адам Шифф заявив про те, що вони розглядають можливість імпічменту глави США Дональда Трампа, передає Хвиля.

При цьому він зазначив, що імпічмент може стати "єдиним засобом" в тому випадку, якщо виявиться і буде доведено, що Трамп здійснював тиск на президента України Володимира Зеленського.

Тиск Трамп міг здійснювати з певною метою, – посилення своїх позицій напередодні президентської кампанії 2020 року.

При цьому Шифф підкреслив, що він не підтримував ідею імпічменту Трампа. Однак він змінив свою думку після того, як від держсекретаря США Майка Помпео стало відомо, що не буде опублікована стенограма червневого телефонної розмови Трампа і Зеленського.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Якщо президент, по суті, стримує військову допомогу і в той же час намагається погрозами змусити іноземного лідера зробити щось незаконне, очорнити його опонента в президентській кампанії, тоді це може бути єдиним засобом, рівноцінним злу, яке являє собою таку поведінку", – заявив глава комітету, відео опублікували в Twitter програми State of the Union.

Нагадаємо, Зеленського проінструктували перед зустріччю з Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, Дмитро Разумков підписав закон про імпічмент президента.

Також Знай. ua писав, що президент США відреагував на скандал.