Колишній генпрокурор України Віктор Шокін хоче поновитися на посаді. Скоро Верховний Суд повинен розглянути позов ексгенпрокурора з цього питання. Про це зазначається в матеріалах справи.

Представник Шокіна Олена Сапожнікова 2 вересня подала до Верховного Суду заяву про перегляд за нововиявленими обставинами ухвали Вищого адміністративного суду про відмову розглядати позов екс-чиновника про поновлення на посаді.

Віктор Шокін

У результаті суд прийняв заяву і відкрив виробництво. Перше засідання по цій справі має відбутися 3 жовтня. Відповідачі по справі: Верховна Рада ХVIIІ скликання і колишній президент Петро Порошенко.

Варто уточнити, що Порошенко звільнив Шокіна з посади генпрокурора в 2016 році. Є інформація, що за його звільненням міг стояти Джозеф Байден, який тоді був віце-президентом США. Він нібито намагався перешкоджати розслідуванню проти його сина Хантера Байдена.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Володимир Зеленський пояснив, чому назвав Руслана Рябошапку "на 100% своїм генпрокурором".

Як повідомляв портал Знай.uа, адвокат Трампа Джуліані розповів про "особисті інтереси" в Україні.

Також портал Знай.uа писав, що колишнього голову СБУ Василя Грицака звинуватили у державній зраді.