Відомий спортсмен та міський голова Києва Віталій Кличко планує судитися з Кабінетом міністрів, прем’єр-міністром Олексієм Гончаруком та керівником Офісу президента Андрія Богдана. Причиною позову стало рішення про звільнення його з посади голови КМДА. Наразі відповідні документи подані до Окружного адміністративного суду Києва пише радіо “Свобода”

Як відзначається, в одному з позовів Віталій Кличко вимагає визнати протиправними дії уряду щодо про звільнення і просить скасувати відповідну пропозицію прем’єра Гончарука.

Олексій Гончарук

Аргументує це він тим, що його повноваження, як Київського міського голови становлять п’ять років і закінчуються не раніше ніж 16 листопада 2020 року. В іншому документі, який Кличко подав проти керівника Офісу президента Андрія Богдана, зазначив, що той перевищив свої повноваження. А зробив він це саме тоді, коли подав лист щодо звільнення Кличка до Кабміну.

Андрій Богдан

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

“Своїми діями Андрій Богдан, найімовірніше, вчинив кримінальне правопорушення, коли, перевищивши свої повноваження, передбачені чинним законодавством, звернувся до Кабміну. Кабмін взяв участь у цьому правопорушенні і, найімовірніше, вони спробують втягнути президента”, – пояснив адвокат Олексій Шевчук, який представляє інтереси Віталія Кличка у цих справах.

Нині в Офісі президента на ці позови не відреагували.

Нагадаємо, що Кабмін здійснив зміни у кадровому складі. На офіційному сайті оголосили, кого звільнили, а кого призначили на крісло.

Як повідомляв портал Знай.uа, розмитнення "євроблях" озолотило держбюджет України: в рази більше від запланованого.

Також портал Знай.uа писав, які надасть послуги "держава в смартфоні" Володимира Зеленського.