Леонід Кравчук, перший президент України, розповів в інтерв'ю, що читав розшифровку телефонної розмови між Володимиром Зеленським, президентом України, і Дональдом Трампом, президентом США. Кравчук зазначив, що якщо би йому довелося опинитися на місці Зеленського, то він би "теж відчув дискомфорт".

Кравчук також висловив свою точку зору щодо того, чи здійснював Трамп тиск на Зеленського: Кравчук вважає, що тиску як такого не було, але було присутнє "акцентоване побажання".

Кравчук так пояснює те, що він розгледів у розмові: "Це не тиск, і не шантаж. Це натяк... якби було так: "Якщо ви виявите якісь рухи, то США нададуть якусь допомогу". Це не так... Думаю, тут головне те, що президент України не реагує прямо на ці заяви президента США. Він слухає. Тобто у нього немає реакції".

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Кравчук вважає, що Зеленському було складно правильно вести розмову з Трампом: "Безумовно. І мені було б важкувато. Я ж розумію, що, по-перше, говорить президент найпотужнішої країни світу, говорить президент особисто дуже сміливий, неординарний і дуже відвертий і не добирає слів у своїх промовах...".

Перший президент України, втім, заперечує, що на Зеленського впливали і так завершив свою думку: "Я б не назвав це тиском".

Нагадаємо, раніше Кравчук заступився за Зеленського в прямому ефірі, відео.

Також Знай.uа писав, що Кучма став першим президентом України: як молода помічниця "Слуги народу" Тищенко переписала історію.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Кравчук не стримався і вибовкав всеохоплююче бажання Порошенко: "Не зупиниться ні перед чим".