Український журналіст Данило Яневський подав заяву в поліцію через перешкоджання професійній діяльності прессекретарем президента України Володимира Зеленського Юлією Мендель. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Так, у своїй заяві Яневський згадав один випадок зі своїм колегою Сергієм Андрушком. Він намагався поставити запитання главі держави Володимиру Зеленському, однак став жертвою агресивної поведінки Мендель". Яневський підкреслив, що прессекретар українського лідера, всупереч встановленим посадовим обов'язкам, вчинила дії, які "не мають нічого спільного з організацією висвітлення діяльності президента України та забезпечення його зв'язків із засобами масової інформації".

"Більше того, дії прессекретаря президента України є протиправними з точки зору кримінального законодавства, оскільки, застосувавши фізичне вплив на журналіста, нею допущено навмисне перешкоджання здійсненню журналістом законній професійній діяльності", - повідомив Яневський.

#СвободуНеСпинити #МендельНаДембель Починаємо тиждень з добрих справ! ...

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще
Geplaatst door Данило Яневський op Maandag 7 oktober 2019

До того ж, санкції статті про перешкоджання журналістській діяльності передбачають штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що прессекретар Володимира Зеленського Юля Мендель прокоментувала ситуацію з журналістом Сергієм Андрушком.

Як повідомляв портал Знай.ua, прессекретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель потрапила у скандал. Приводом для обурення українців стала помилка в повідомленні.

Також портал Знай.ua писав, що прессекретар президента України Юлія Мендель потрапила у скандал. Вона силою відштовхнула журналіста, який хотів поставити запитання президенту.