Як відомо, ДБР на сьогоднішній день розслідує 13 справ, в яких фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко. По всіх цих справах він проходить у статусі свідка. Про це повідомляє директор ДБР Роман Труба.

Так, він зазначив, що експрезидент України не бажає співпрацювати з ДБР в межах розслідування всіх зазначених виробництв, навіть незважаючи на те, що дача свідчень необхідна також і самому Порошенку.

"Петро Порошенко повинен розуміти, що в його інтересах дати свідчення для того, щоб слідчі якомога швидше могли досліджувати обставини… На жаль, експрезидент не поділяє таку позицію. Ми пропонуємо співпрацю, він пропонує протистояння. Ми пропонуємо йому дослідження всіх обставин справи, він займається політикою біля приміщення ДБР", - повідомив директор.

Разом з тим ні в одному провадженні мова про оголошення ДБР підозри поки не йде.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Про дії прокурорів я не можу нічого сказати, оскільки не володію такою інформацією. Я можу відповісти за дії слідчих ДБР: станом на сьогодні у нас немає проекту підозри екс-президенту Петру Порошенку", - поділився Труба.

Нагадаємо, що в Запоріжжі увічнили колишнього президента України Петра Порошенка і поставили йому пам'ятник.

Як повідомляв портал Знай.иа Державним бюро розслідувань відкрито справу за фактом можливого декларування недостовірної інформації екс-президентом Петром Порошенком.

Також портал Знай.иа писав, що нардеп від "Європейської солідарності" звинуватив президента Володимира Зеленського у зловживанні владою і подав заяву щодо гаранта в ДБР.