Президент Володимир Зеленський заявив, що уряд працює над вдосконаленням Трудового кодексу України. Очільник держави додав, що в країні буде сучасник кодекс.

Про це гарант заявив під час прес-марафону, який відбувся у четвер, 10 жовтня.

"Ви знаєте, що дуже складно зараз звільнити людину, взяти його на роботу. Зараз вони (уряд - Ред.) працюють над сучасним трудовим законодавством і трудовим кодексом. Там є багато пропозицій, і багато дрібних помилок, які будуть вичищені. Впевнений, що ми все зробимо і почуємо суспільство", — заявив Зеленський.

У Зеленського запитали, чому в проекті нового кодексу можна звільняти жінок у декреті. "Я не буду брехати, я не бачив ще трудовий кодекс, мені не приносили", - відповів Зеленський. Але пообіцяв, що цю норму із законопроекту приберуть.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Платіжки за комуналку
Платіжки за комуналку

"Я впевнений, що зараз це не ідеальна система, але вона точна краще (попередньої - ред.). Я очікую, що у нас не буде радянського Трудового кодексу, а буде трудовий кодекс незалежної країни, сучасний", - заявив Зеленський", — підсумував Зеленський.

Зазначимо, що для спілкування із журналістами в Офісі президента обрали незвичний формат: український лідер відповідав на запитання груп журналістів по 7-10 осіб. Кожні пів години групи міняються. У Зеленського стверджують, що триватиме пресконференція протягом усього дня. Незвичне обране і місце для проведення заходу – нещодавно відкритий "ринок" їжі Kyiv Food Market.

Нагадаємо, Володимир Зеленський завершив рекордний марафон: Мендель виступила із заявою.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський уп'яте поспілкувався з Меркель, подробиці: "Наша найпотужніша зброя".

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський відкрито розповів про свою ідеологію, мовне питання не головне: "Це розколює людей".