З'явилися деталі розмови американського президента Дональда Тарампа з українським лідером Володимиром Зеленським. Так, стало відомо, що саме вимагав Трамп від "слуги народу" під час телефонної розмови.

Про це під час виступу у Палаті представників заявив тимчасовий представник США в Україні Вільям Тейлор, пише портал "Політека".

зустріч Зеленського і Трампа
зустріч Зеленського і Трампа

За його словами, Дональд Трамп вимагав, щоб український лідер Володимир Зеленський нібито публічно заявив про початок розслідування справи проти компанії Burisma, а також можливого втручання України у вибори в США 2016 році.

Пентагон
Пентагон

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Натомість на це лідер США обіцяв допомогу Україні у сфері безпеки. Виступаючи в Палаті представників дипломат також заявив про свою телефонну розмову з послом США в ЄС Гордоном Сондландом у вересні, який розповів, що Трамп хоче, щоб Володимир Зеленський публічно оголосив про розслідування. Саме від цього нібито залежало, чи відбудеться в США зустріч між двома президентами.

"Посол Сондланд сказав, що насправді все залежало від такого оголошення, включаючи допомогу з безпеки"", – затверджує Тейлор.

Дипломат також висловив стурбованість у зв'язку з телефонною розмовою між американським лідером і Зеленським, оскільки він міг спровокувати "катастрофу".

Нагадаємо, Путін з Ердоганом оголосили доленосне рішення щодо Сирії: "Джерело світу" припиняється.

Як повідомляв Знай.uа Netflix покаже боротьбу Роберта Де Ніро і Барака Обами проти Трампа.

Знай.uа писав, Конгрес США показав всьому світу головний доказ проти Трампа: документ.