Українському парламенту з Кабміну прийшла пропозицію дати громадянам можливість замовляти автомобільні реєстраційні номери через мережу у будь-якого виробника. Акцент робиться на самостійному виборі, швидше за все, ця ініціатива покликана скоротити корупційні схеми.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Кабміну, пише портал "Хвиля".

"Уряд ухвалив законопроект, який дозволить замовляти номери на авто через Інтернет у будь-якого виробника", – повідомили в Кабінеті міністрів України.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Так, у новому законопроекті говориться, що зараз при реєстрації транспортних засобів громадянин може обрати номерний знак виключно з переліку, запропонованого в сервісному центрі, що сприяє корупції, коли за додаткову винагороду допомагають отримати "гарний" номер, а також заохочує монополістів – виробників номерів.

З прийняттям законопроекту Кабміну, при реєстрації транспортного засобу людина отримуватиме свідоцтво про його реєстрацію з обраним номерним знаком, після чого зможе замовити його у будь-якого виробника, при дотриманні відповідності номерного знака державного стандарту.

Нагадаємо, епідемія дифтерії в Україні: керівник МОЗ Зоряна Скалецька оприлюднила календар термінових щеплень.

Як повідомляв Знай.uа Гончарук розповів, що зміниться для бізнесу в Україні: "Потрібен не один рік, ми обрали складний шлях".

Знай.uа писав, зустрів смерть з "кухарем Путіна": в таємничій аварії в Конго загинув льотчик з Вінниччини.