У Румунії парламент обрав нового прем'єр-міністром, яким став Людовік Орбан. За склад нового Кабміну проголосувало 240 депутатів, повідомляє агентство Mediafax.ro.

Як відзначається парламент своїм голосуванням схвалив уряд у складі 16 міністрів та його програму. Так, новим прем'єр-міністром став Людовік Орбан, який очолює Національно-ліберальну партію.

Людовік Орбан, фото Зік
Людовік Орбан, фото Зік

Зауважимо, що голосування у парламенті є важливим не лише для Румунії, але й для ЄС. Адже нова Європейська комісія мала розпочати роботу ще 1 листопада, однак через політичні зміни в Румунії Бухарест затягнув із висуненням свого єврокомісара.

Наразі президент Румунії Клаус Йоганніс попросив Орбана сформувати уряд після краху уряду соціал-демократів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Україну з робочим візитом приїде міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу для обговорення актуальних питань двостороннього співробітництва.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Норвегії підставили підніжку Україні: заговорили про зняття санкцій з РФ

Також Знай.ua писав, друг Трампа звинуватив Україну у втручанні в американські вибори