Відомий український блогер, журналіст і політичний оглядач Юрій Романенко зустрівся з аналітиком Українського інституту майбутнього Іллєю Кусом. Вони розібрали провали зовнішньої політики України.

Романенко зазначив, що сьогодні у багатьох виникло відчуття, що Україна вичерпала свою зовнішньополітичну повістку і нова команда не може нічого в цьому напрямку зробити. Тому що не здатна.

″Ми вичерпали свої можливості у зовнішній політиці ще раніше, ще до приходу Зеленського та його команди, просто проблема нової влади полягає в тому, що вона намагається косплеїти стару і копіювати ті внутрішньополітичні конструкції, які вже мертві. Ми носимось з такими конструктами, як євроантлантична інтеграція, ПДЧ... Ми носимось з речами, які були актуальними ще до війни, такі, як ГТС — в нас досі це священна корова... Пора придумувати нові конструкти. Придумувати вони з тої чи іншої причини не можут, тому що не вистарчає знань чи якихось здібностей, чи не хочуть.. І наша зовнішня політика через це не сформована. По-суті, її немає″, - сказав Ілля Куса.

Аналітик додав, що після секс-скандалу з Яременком у нього ніяких запитань до комітету у закордонних справах немає.

″Я не уявляю, як з цього середовища можуть виникнути якість дискусії і роздуми стратегічного характеру″, - зазначив аналітик.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Юрій Романенко та Ілля Куса назвали три ключові помилки України у зовнішній політиці а також розібрали також загрозливі тенденції останнього тижня.

Нагадаємо, раніше Романенко в новому інтерв'ю розкрив всю правду про ФОПи: "Комусь треба продавати касові апарати".

Також Знай.uа писав, що Романенко викрив зворотній бік відставки Ірини Луценко: до чого тут Гонтарева і недоторканність, відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Романенко прокоментував "бійку" Богдана і Баканова: "З самого початку...".