Білий дім опублікував документ, в якому відновлено зміст першої розмови президента США Дональда Трампа з на той момент вже обраним українським президентом Володимиром Зеленським.

Стенограму розмови лідерів двох країн оприлюднено в п'ятницю, 15 листопада. Її текс встиг облетіти соцмережі.

Перша телефонна розмова Трампа з Зеленським відбувся 21 квітня після оголошення результатів президентських виборів в Україні. Тобто цей телефонний дзвінок відбувся за два місяці до телефонної розмови 25 липня, яка послужила приводом до імпічменту Трампа.

Як видно зі стенограми, розмова Трампа з Зеленським була вельми душевною.

Трамп привітав Зеленського з перемогою і заявив: "Не сумніваюся, що ви будете прекрасним президентом". Він також запросив Зеленського в Білий дім.

У відповідь Зеленський розсипається у вдячності Трампу, зазначаючи, що Дональд Трамп - приклад для багатьох.

розмова Трампа і Зеленського, фотоколаж Jonathan Ernst/Reuters

На хвалебні слова Зеленського про Україну Трамп відповідає:

"Я згоден з вами щодо вашої країни. Коли я керував конкурсом "Міс Всесвіт", Україна завжди була гідно представлена".
​​Він також запросив Зеленського в Білий дім.

Розмова завершується взаємними побажаннями всього найкращого. Зеленський пообіцяв Трампу попрактикуватись в англійській мові, висловивши сподівання, що наступного разу зможе спілкуватися без перекладача.

Жодних політичних питьань в стенограмі не зачеплено.

Трамп останнім часом неодноразово згадував про цю телефонну розмову і говорив, що в ній не було ніяких порушень, як і в розмові 25 липня.


Як повідомляв портал Знай.ua, розмова Трампа з Зеленським може обернутися імпічментом: у Конгресі США розпочали публічні слухання

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще