20 листопада Дональд Трамп, президент США виступив з промовою перед журналістами, під час якої він спростував те, що нібито чинив тиск на Зеленського і хотів допомоги від України. Промову Трамп читав із листка, який потрапив в об'єктив журналістів.

Дональд Трамп, Vanity Fair
Дональд Трамп, Vanity Fair

На листку було написано наступне:

"Я нічого не хочу. Я нічого не хочу. Не хочу ніякої послуги за послугу. Скажіть Зеленському вчинити правильно. Це останнє слово президента США".

Листок з промовою Трампа, The New York Times
Листок з промовою Трампа, The New York Times

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Цими словами Трамп потім прокоментував гучний скандал після його телефонної розмови з Володимиром Зеленським, президентом України. Нагадаємо, що саме ця розмова запустила процедуру імпічменту Дональда Трампа.

Під час розмови Трамп попросив Зеленського зайнятися розслідуванням справи Burisma Holdings - української газової компанії. До складу директорів цієї організації колись входив Хантер Байден, син Джо Байдена, який, імовірно, стане головним супротивником Трампа на президентських виборах у 2020 році.

Дональд Трамп, India Today
Дональд Трамп, India Today

Цікаво те, що в записках Трампа можна побачити помилку. Він неправильно написав прізвище Володимира Зеленського - замість "Zelensky" президент США написав "Zellinsky".

Нагадаємо, раніше Зеленський зустрінеться з Трампом: названо терміни візиту українського лідера в Білий дім.

Також Знай.uа писав, що Трамп не відправив Україні обіцяні $35 млн: у Міноборони США мовчать.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що місія МВФ офіційно закінчила співпрацю з Україною: без планів виділяти гроші.