Данія дала остаточний дозвіл на будівництво в своїх водах путінського газопроводу "Північний потік-2", який йде в обхід України.

Цьому передувала низка подій.

30 жовтня Данське енергетичне агентство видало компанії Nord Stream 2 AG дозвіл на будівництво частини газопроводу "Північний потік-2" на континентальному шельфі країни.

А сьогодні, 29 листопада, стало відомо, що дозвіл Данії на будівництво Північного потоку-2 оскаржили.

У Данську апеляційну раду з питань енергетики надійшла апеляція на дозвіл Данського енергетичного агентства будувати газопровід "Північний потік-2" по маршруту на південний схід від острова Борнхольм. Про це заявила прес-секретар ради Еллен ЕВІГ Юргенссен.

"Одна скарга щодо проекту Nord Stream 2 була подана в рамках термінів для подачі апеляцій", - заявила Ергенсен.

При цьому вона підкреслила, що скарга не зупиняє рішення агентства у справі.

Одже, компанія Nord Stream 2 може продовжити роботи на південний схід від острова Борнхольм.

Це в п'ятницю, 28 листопада, підтвердив глава прес-служби Датського енергетичного агентства Туре Фалбі-Хансен, повідомляють місцеві ЗМІ.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"У середу Датське енергетичне агентство затвердило умови, пов'язані з будівництвом трубопроводу, тому я можу підтвердити, що компанія Nord Stream 2 може продовжити реалізацію проекту", - сказав глава прес-служби ДЕА Туре Фалбі-Хансен.

Варто підкреслити, що Данія - остання країна, яка не видавала дозвіл на будівництво "Північного потоку-2".
На сьогоднішній день "Північний потік-2" побудований більш ніж на 80%.

Нагадаємо, Данія здала свої позиції і дала дозвіл Росії на будівництво газопроводу "Північний потік-2", який йде в обхід України.

Як повідомляв портал Знай.ua, США запропонували нові санкції проти "Північного потоку-2"

Також Знай.ua писав, у Німеччині розпочалося будівництво ділянки суперечливого газопроводу "Північний потік-2".