З'явилася інформація, що фракція "Слуга народу" вже визначилася з кандидатурою, яка повинна зайняти пост голови комітету парламенту з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва.

Про це стало відомо завдяки коментарю заступника голови фракції "Слуга народу" Євгенії Кравчук в мережі Facebook.

За словами Кравчук, фракція прийняла рішення обрати новою головою Лізу Ясько.

Ліза Ясько, УНІАН
Ліза Ясько, УНІАН

"Консолідованим рішенням всієї нашої команди новим головою обрано Лізу Ясько. І ми розуміємо, що керувати таким комітетом — це не бонус і не нагорода, а серйозна відповідальність. Впевнені, що Ліза до неї готова", - заявила Кравчук.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Також відомо, що вже в середу, 4 грудня, регламентний комітет повинен розглянути питання призначення.

"В середу розгляне питання регламентний комітет. Після цього Рада на своєму засіданні має проголосувати за постанову про призначення голови комітету", - розповіла Кравчук.

Варто нашим читачам розповісти кілька фактів про минуле Лізи. Так, з вересеня 2019 року 9-річна Ясько є главою делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи. Також відомо, що вона вчилася в Москві, про що нерідко їй діставалося у соцмережах.

Однак сама Ясько розповіла, що в жовтні 2013 року за програмою обміну між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та МДУ імені Ломоносова вона в групі студентів-філософів поїхала у столицю РФ – вчитися політології та історії. За словами Ясько, до участі в цій програмі були рекомендовані студенти-магістри спеціальності "політологія" заздалегідь - за кілька місяців до початку Революції Гідності.

"В березні 2014-го, повертаючись до Москви, я відчувала себе послом Майдану і намагалася використовувати всі можливості, щоб донести позицію моєї країни і студентам, викладачам МДУ", - повідомила нардеп.

Крім того, неоднозначні відгуки лунали в бік Ясько щодо її нібито навчання у Ксенії Собчак. На що Ясько повідомляє, що була на одній лекції Собчак в Оксфорді.

"Для того, щоб поставити єдине запитання від багатьох українців: чи може Росія так само "надати право на волевиявлення народу Чечні або Татарстану за сценарієм, як це було проведено в Криму", - запевнила Ясько.

Нагадаємо, "Зняли" Полякову: Зеленський зробив "слугам" пропозицію, від якої важко відмовитися.

Як повідомляв Знай.uа Подоляк передрік Зеленському найскладніші випробування: "Розрахунок на дрімучих бабусь".

Знай.uа писав, в 95 Кварталі несподівано заговорили про виступи в Росії: "Вже багато років поспіль...".