Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук в своєму телеграм-каналі повідомив, що депутати проголосували за ліквідацію монополії на виробництво спирту. За словами глави уряду, з-за штучної монополії в цій галузі бюджет кожен рік втрачав близько 10 мільярдів гривень податків. "Сьогодні колеги-депутати схвалили представлений президентом Володимиром Зеленським законопроект №2300, який ліквідує штучну монополію на виготовлення спирту", - написав Гончарук.

Олексій Гончарук, УП
Олексій Гончарук, УП

За його словами, це означає, що заводи по виробництву спирту будуть віддані на приватизацію, а собівартість спирту може істотно знизитися. Цьому посприяє і ліквідація корупційних схем у цій галузі та виведення бізнесу з тіні. Прем'єр упевнений, що таким чином держава отримає конкурентну галузь, яка буде ще і забезпечувати перероблення вітчизняної агропродукції. А на експорт буде йти не сировина, а більш дорога продукція. Також Олексій Гончарук анонсував, що уряд буде вводити більш жорсткі ліцензійні вимоги.

Нагадаємо, Гончарук не зміг повторити в Одесі те, від чого "кайфонули" Зеленський з Богданом.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Зеркаль залишила посаду міністра МЗС.

Також портал "Знай.ua" писав, що Гончарук ризикує повторити долю Гройсмана.