Український президент Володимир Зеленський назвав пункти, щодо яких не вдалося прийняти рішення в ході "нормандського саміту", який пройшов у понеділок, 9 грудня, у французькій столиці.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Так, в першу чергу, Володимир Зеленський заявив про необхідність повного контролю України над кордонами. За його словами, це питання обговорюватиметься на наступній зустрічі в "нормандському форматі".

Зеленський та Путін, фото - BBC
Зеленський та Путін, фото - BBC

По-друге, Україна не планує відмовлятися від територіальних претензій на Крим і Донбас. Компроміс з цих питань відсутній.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

По-третє, Зеленський наполягає, що вибори на Донбасі можливі тільки за українським законодавством і з доступом місії ОБСЄ. Федералізація України, за його словами, неможлива.

Варто нагадати нашим читачам, що дана зустріч — перша за останні три роки зустріч глав держав Німеччини, Росії, Франції та України "нормандському форматі".

Нагадаємо, таємниця за закритими дверима: про що Зеленський поговорив з Путіним один на один.

Як повідомляв Знай.uа Путін заявив, що Конституцію України потрібно змінити: "На постійній основі".

Знай.uа писав, поки Зеленський з Путіним вирішують долю Донбасу, Жириновський планує напад на Київ: "Покінчимо з анархією".