Палата представників Конгресу США затвердила статті звинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа. Відповідне рішення прийняли на засіданні Палати представників.

Більшість членів нижньої палати проголосувала за затвердження статей про імпічмент. Першу статтю звинувачень про те, що він зловживає владою, підтримало 230 конгресменів, а проти було 197.

Другу статтю з приводу перешкоджання роботі Конгресу підтримала більшість конгресменів. Відомо, що до голосування республіканці і демократи займалися обговоренням справи імпічменту більше 6 годин.

Трамп, фото - 24 канал
Трамп, фото - 24 канал

Після позитивного голосування, яке відбулося, справа переходить до Сенату, який повинен провести судовий розгляд.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Саме в суді і буде вирішено, чи буде усунений Трамп від посади або ні. Відомо, що в Сенаті більшість мають республіканці.

Білий дім вже виступив із заявою і назвав голосування "ганебним епізодом в історії нації", а також "шахрайством". Також вони зазначили, що демократи не надали докази провини Трампа.

Трамп дізнався про підтримку звинувачень, коли виступав перед прихильниками в Мічигані. Він підкреслив, що республіканська партія ніколи не була так єдина, як зараз і що "за" не проголосував жоден республіканець.

Найімовірніше, слухання Сенату почнуться в січні.

Нагадаємо, Трамп потроллил Грету Тунберг за звання "Людина року", відповідь активістки гідний "Оскара".

Як повідомляв Знай. ua, адвокат Трампа Джуліані зробив сміливу заяву про Україну.

Також Знай. ua писав, що сенатор закликав адвоката Трампа дати свідчення.