Україна у страшній небезпеці, адже держава провалила план надходжень до бюджету з січня до грудня. Відтак, це може призвести до повної зупинки або максимального урізання десятків анонсованих програм, зокрема і тих, які стосуються інфраструктури, пише Обозреватель.

Як відзначається, з початку цього року Україна недоотримав 105 млрд грн. Цим самим, держава встановила абсолютний антирекорд за останні кілька років. Виною цьому стала митниця, яка згідно з даними статистики, не виконала план на 46,6 млрд грн, та податкова – на 37,9 млрд грн.

До прикладу, за цей період митниця зібрала 327,5 млрд грн, а цьогоріч - всього 305,8 млрд. У зв'язку із цим, в прес-службі Міністерства фінансів заявили, що причина в цьому проста - високий курс гривні та відносно низькі обсяги імпорту та скорочення виробництва сигарет.

Водночас прем'єр-міністр Олексій Гончарук через недоотриманні мільйони доручив міністерші фінансів Оксані Маркаровій не пропускати низку витрат до кінця року. Тобто, через невиконану норму митниці, в країні можуть заморозити будівництво, ремонт, різні культурні, освітні програми.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський виступив з терміновою заявою щодо мітингів: це не фермери.

Як повідомляв портал Знай.uа, нардепи прийняли доленосне рішення по "Пласту": що буде з українськими скаутами.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський запропонував комітету з питань земельної і аграрної політики знизити максимальну норму концентрації землі на одного громадянина.