Стало відомо, що вищий антикорупційний суд дозволив зняти електронний браслет з колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського (Свинарчука). Про це заявив екснардеп Ігор Мосійчук в своєму Telegram-каналі.

Олег Гладковський

Потім дану інформацію підтвердив адвокат Руслан Волинець. Браслет з Гладковського зняли просто в залі суду.

"Сьогодні суд задовольнив наше прохання і скасував зобов'язання носити електронний браслет для Гладковського", – цитує його РБК-Україна.

При цьому заборона на виїзд за межі Київської області без дозволу слідства продовжили до 20 лютого 2020 року.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Строки досудового розслідування продовжено до травня 2020 року. Також Волинець додав, що за весь час його допитали лише один раз.

Скріншот, Telegram

Нагадаємо, що у разі, якщо б перший заступник секретаря Ради національної безпеки Олег Гладковський не був затриманий в Борисполі, то він би втік.

Як повідомляв портал Знай.ua, НАБУ звернулося в суд з вимогою притягнути голову корпорації "Богдан", колишнього заступника секретаря РНБО України Олега Гладковського до відповідальності за неявку за викликом детективів НАБУ.

Також портал Знай.ua писав, що колишній перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський (Свинарчук), якого НАБУ звинувачує в корупції, вийшов з Лук'янівського СІЗО.