З'явилася інформація, що в Адміністрації президента США Дональда Трампа вимагали від демократів прибрати з оборонного бюджету пункт про швидке надання військової допомоги для України. Повідомляється, що чиновники з команди Трампа погрожували накладенням вето, якщо демократи не приберуть цей пункт. Так, вето президента призвело б до відставки уряду.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Дональд Трамп, фото: Уніан
Дональд Трамп, фото: Уніан

Так, зрештою демократи на чолі зі спікером Палати представників Ненсі Пелосі погодилися на пропозицію, щоб уникнути вето і відставки уряду. Відомо, що спірний пункт передбачав конкретні строки надання допомоги Україні.

У Білому домі заявили, що Дональд Трамп підпише оборонний бюджет до опівночі суботи, 21 грудня. А ось за словами анонімних джерел видання, пункт про військову допомогу Україні був одним з тих, щодо якого Білий дім "провів жорстку лінію" під час переговорів про доопрацювання законодавства про витрачання коштів.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, зустріч Трампа і Зеленського: в Білому домі оцінили ймовірність візиту президента України.

Як повідомляв Знай.uа Трампу оголосили імпічмент: що чекає на президента США, відео.

Знай.uа писав, посол США Вільям Тейлор несподівано покидає Україну: хто замінить його на посаді.