Стало відомо, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп підписав щорічний оборонний бюджет США, який містить військову допомогу Україні на суму $300 мільйонів і санкції російських газопроводів. Про це повідомляє Білий дім у соціальній мережі Facebook, передає The Hill.

Дональд Трамп

"Це історичний день для американських збройних сил. Всього за кілька хвилин я з гордістю підпишу закон про найбільшу в історії інвестицію в військових США... Сьогодні також відзначається ще одне важливе досягнення, коли ми офіційно відкрили новий вид наших військових сил (космічні сили – УП). Це дуже великий і важливий момент", - йдеться в повідомленні.

Також документом вводяться санкції на пов'язані з російським газопроводом "Північний потік-2" і "ТуркСтрим" і забороняється військове співробітництво з Російською Федерацією.

Закон про бюджет передбачає $738 мільярдів на оборону. Він включає 12 тижнів оплачуваної відпустки для військових по догляду за дітьми і підвищення їм зарплати, створення космічних військ і будівництво стіни на південному кордоні.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще

Дональд Трамп

Слід зазначити, що обидві палати Конгресу Сполучених Штатів Америки підтримали оборонний бюджет на 2020 рік і направили його на підпис главі держави Дональду Трампу.

Нагадаємо, що адвокат Трампа Руді Джуліані зробив сенсаційну заяву про те, що насправді відбувалося в Україні протягом 5 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Білому домі висловили впевненість у тому, що зустріч президентів США Дональда Трампа і Володимира Зеленського відбудеться.

Також портал Знай.ua писав, що палата представників Конгресу США затвердила статті звинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.