П'ятий президент України Петро Порошенко став єдиним в історії держави гарантом, який після завершення терміну продовжив роботу у Верховній Раді.

Спустившись з висоти президентського статусу і опинившись серед 450 народних депутатів, Порошенко наступив на власну гордість. Так про депутатство експрезидента сказав журналіст Дмитро Гнап.

Для чого пішов на такий крок гоноровий і зарозумілий Порошенко? Відповідь напрошується сама - все це заради того, щоб спробувати зберегти свою свободу.

У 2019 році, що минає, Державне бюро розслідувань відкрило проти Порошенка 14 справ. Серед них:

Справа телеканалу "Прямий"
Оточення п'ятого президента підозрюють у змові з родиною Януковича, активи якого розморозили після передачі Порошенку телеканалу "Тоніс". Згодом назву каналу змінили на "Прямий".

Схема "Роттердам +"
Порошенка підозрюють в причетності до впровадження корупційної формули "Роттердам +" за якою вугілля в Україну доставляли за завищеною ціною.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Подписання ″Мінських угод″
Кримінальне провадження проти п'ятого президента відкрито навіть за фактом можливої державної зради під час підписання ″Мінських угод″.
Варто зазначити, що чинний президент Володимир Зеленський визнав, що мінські угоди підписувались у важких умовах для країни. Про це він, зокрема, сказав, обговорюючи в ефірі програми "Право на владу" деталі цієї справи. Зеленський зазначив, що підписати мінські угоди було дуже непросто.

Скандал з прихованими камерами в роздягальнях

Під час обшуків в спортивному клубі "5 елемент" правоохоронці виявили відеокамери, вмонтовані в елементи вентиляції та сигналізації в роздягальнях. "5 елемент" пов'язують з діючими нардепом і лідером "Європейської солідарності" і одночасно п'ятим президентом Петром Порошенко.



Експерти вважають, що Петро Порошенко навряд чи понесе відповідальність хоча б за одну справу. За словами політолога Валерія Клочко, п'ятий президент не буде засуджений не тому, що в Україні нібито не садять топових політиків, а тому що немає достатньої доказової бази.

Та, незважаючи на те, чи посадять Петра Порошенка, чи йому таки вдасться зберегти свободу, ″рік Свині″ 2019 став для п'ятого гаранта таки найгіршим, адже:

  • Порошенко програв президентські вибори Володимиру Зеленському;
  • ДБР відкрило проти нього 14 справ;
  • Дружина Марина Порошенко пішла з фонду культури через політичний тиск;
  • 74% українців підтримали зняття недоторканності з Порошенка;
  • Ряд колишніх соратників (Гонтарева, Кононенко) втекли з України;
  • Силовики провели обшуки в офісі партії ″Європейська солідарність″ і спортклубі, що належить Порошенку;
  • суд зобов'язав Петра Порошенка доплатити понад 23 млн грн за будівництво фабрики Roshen в Борисполі.

Нагадаємо, Порошенко "підглядав" за голими жінками у спортклубі: в мережу злили шокуючі деталі обшуку "5 елементу"

Як повідомляв портал Знай.ua, українці підтримали зняття депутатського імунітету з лідера партії "Європейська солідарність" Порошенка щодо проведення слідчих дій у кримінальному провадженні, яке розслідує ДБР.

Також Знай.ua писав, Пальчевський показав різницю між Порошенком і Зеленським.