З'явилася інформація, що з ініціативи французької сторони відбулася телефонна розмова лідерів Франції та Росії. Відомо, що Володимир Путін і Еммануель Макрон обговорили загибель командувача силами спеціального призначення "Аль-Кудс" Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані.

Про це стало відомо завдяки повідомленню російських ЗМІ.

Путін і Макрон, Delfi
Путін і Макрон, Delfi

"Сторони обговорили загибель командувача силами спеціального призначення "Аль-Кудс" Корпусу вартових Ісламської революції Касема Сулеймані в результаті ракетного удару США по аеропорту Багдада. Констатовано, що ця акція може серйозно загострити ситуацію в регіоні. Також продовжено обмін думками щодо Сирії. Путін проінформував про хід виконання російсько-турецьких домовленостей щодо північного-сходу країни та Ідлібу.", - повідомляють ЗМІ.

А от в Кремлі заявили, що під час обговорення ситуації в Лівії Путін і Макрон висловилися за рішення кризи в цій державі мирним шляхом. Крім того, Емануель Макрон і Володимир Путін розглянули основні аспекти врегулювання конфлікту на Донбасі.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, Трамп визнав, що Путін "єдиний, хто може знищити США": гучну заяву, яка сколихнула світ.

Як повідомляв Знай.uа браузер Chrome обікрав користувача: 16 тисяч - як не бувало.

Знай.uа писав, Зеленський "вибив" Путіна з "руського міра", люди так хотіли це почути: "Нічого хорошого чекати не варто".