Президент США Дональд Трамп заявив, що в результаті нападу Ірану на військові бази США ніхто не постраждав.

Про це він сказав у середу, 8 січня, під час свого виступу через конфлікт США з Іраном.

"Добре спрацювала система раннього попередження", — заявив Трамп.

Варто додати, що Трамп запізнився на власний виступ на майже пів години. Свою промову американський президент почав з фрази: "Доки я президент США — в Ірану не буде ядерного озброєння. Доброго ранку".

Дональд Трамп, Уніан
Дональд Трамп, Уніан

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Після повідомлення про відсутність жертв, лідер США сказав, що Іран, на його думку, зараз "відступив, і це добре". Очевидно, мова про слова іранської влади про намір не робити більше ніяких дій після обстрілу баз США.

Зазначимо, що в ніч з 7 на 8 січня Іран атакував одразу дві військові бази в Іраку, на яких розташований американський військовий контингент. Країна випустила від 15 до 35 ракет малої дальності "Фатех" по двох військових базах США на території Іраку — "Айн Аль-Асад" в західному Іраку і військова база під Ербіль в Курдистані.

Більша частина ракет припала на базу "Айн Аль-Асад". За повідомленнями американських представників, туди потрапили 15 ракет, дві з випущених не долетіли. Саме з цієї бази були випущені ракети, які вбили іранського генерала Касема Сулеймані. Повідомляється, що його вбили за особистим наказом президента США Дональда Трампа. Іранська влада назвала вбивство Сулеймані "терористичним актом" й розцінила це, як початок війни.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, у Трампа озвучили кількість ракет, що вдарили по базах в Ірані: десять - тільки у літаки.

Також портал Знай.uа писав, що похорон генерала Сулеймані відклали: кількість жертв тисняви катастрофічно зросла.