Президент США Дональд Трамп образив чиновників під час засідання в липні 2017 року в Пентагоні, коли йому розповідали деякі факти про роль США на міжнародній арені.

Про це йдеться у новій книзі "A Very Stable Genius", яку написали журналісти The Washington Post Філіп Ракер і Керол Леонніг.

Зустріч скликали тодішній держсекретар Рекс Тіллерсон, директор Національної економічної ради Гері Кон і міністр оборони Джим Маттіс (зараз вони не працюють в адміністрації Трампа).

"Маттіс, Кон і Тіллерсон та їх помічники вирішили використовувати карти, графіки і діаграми для навчання президента, вважаючи, що вони допоможуть йому не нудьгувати", - розповідається в книзі.

Але Трамп від таких пояснень тільки розлютився і запитав, чому США не домагалися оплати від союзників в ЄС і Південній Кореї за розміщення там військових сил. Ще він лаяв вище керівництво за фейли Америки в Афганістані.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Дональд Трамп, 5 канал
Дональд Трамп, 5 канал

"Ви всі програли. Ви не знаєте, як перемогти", - сказав Трамп.

"Я б не пішов на війну з вами, люди", - додав Трамп і обізвав присутніх – "купка наркоманів і немовлят".

Згідно уривку з книги, єдиним сміливим чиновником був Тіллерсон, який перервав президента, коли він почав говорити, що США повинні почати заробляти гроші на розміщенні іноземних військ.

"Чоловіки і жінки, які надягають форму, не роблять цього, щоб стати "солдатами удачі". Не тому вони надягають форму, їдуть і вмирають... Вони роблять це, аби захистити нашу свободу", - відповів Трампу Тіллерсон.

Нагадаємо, адміністрація Трампа "привласнила" мільярди, передбачені Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дональд Трамп заявив, що його правління вплинуло на зниження рівня смертності від раку в США.

Також портал Знай.uа писав, що Меланія Трамп відштовхнула Дональда прямо на публіці.