Сенат Конгресу США планує провести 5 лютого голосування за двома статтями обвинувачення щодо американського президента Дональда Трампа в рамках процедури імпічменту. Про це повідомляє CNN.

Так, члени Сенату більшістю голосів підтримали 31 січня резолюцію лідера республіканської більшості в Сенаті Мітча Макконнелла.

Варто відзначити, що голосування має стати завершальним у рамках процедури імпічменту Трампа. Початок голосування призначено на 23:00 за київським часом.

Сенат США
Сенат США

Передбачається, що президента США буде виправдано за обома статтями. Мова йде про використання службового становища в особистих цілях і перешкоджання роботі Конгресу.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Трамп використав повноваження адміністрації, щоб змусити Україну оголосити про розслідування проти його конкурента на президентських виборах Джо Байдена, а також про проведення розслідування розвінчаної теорії про те, що Україна, а не Росія, втрутилася в президентські вибори США 2016 року.

Нагадаємо, що на початку травня 2019 року Дональд Трамп наказав тодішньому раднику з нацбезпеки США Джону Болтону допомогти в тиску на Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дональд Трамп сильно здивувався, коли дізнався про те, що в Україні є великі поклади нафти.

Також портал Знай.uа писав, що 31 січня президент України Володимир Зеленський зустрівся з державним секретарем США Майком Помпео.