В аналітичному огляді за підсумками 2019 року зроблена спроба показати не стільки одні з основних подій 2019 року, скільки основні тенденції, узагальнені тренди і симулякренды сучасності. Про це повідомляє Foundation For Future (Нікітін-Чудновський-Бебешко-Дацюк).

Сергій Дацюк

1. "Грета Тунберг", симулякренд

Як відомо, 15 березня у всьому світі за ініціативою шведської екоактивістки Грети Тунберг проходять страйки у зв'язку зі зміною клімату.

Вже 20 вересня студенти з 185 країн світу проводять найбільшу в світі акцію протесту проти зміни клімату, кульмінацією якої став мітинг на Манхеттені на чолі з тієї самої Гретою Тунберг.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

23 вересня Грета Тунберг лає світових лідерів на Саміті ООН зі зміни клімату в Нью-Йорку за те, що вони не звернули уваги на зміну клімату.

І ось вже 11 грудня цю шведську активістку назвали "Людиною року" за версією журналу Time.

Створено персоніфікований медіа-симулякр — не цілком здорова дитина, не здатний до мислення і до глибокого розуміння проблем екології, діючий реактивно і непередбачувано, стає символом екологічної порядку денного, що є прикрим фактом. Екологічні проблеми, що не вирішуються на рівні національних держав і навіть ООН, вимагають формування всечеловечества. Однак нам підсовують симулякренды.

Симулякренди — технологія, яка застосовується світовими правлячими класами для прокрастинації і заговорювання проблем. Симулякренд не просто не може бути "чорним лебедем", він гальмує саме народження "чорних лебедів".

Сучасний медіа-симулякр перетворюється в симуляції тренд політики, заміщаючи собою процес мислення, осмислення і проспектуализации, дозволяючи політикам та ЗМІ маніпулювати симулякрендом в будь-якому бажаному напрямку всередині симулятивної комунікації.

Принцип боротьби з симулякрендами і симулятивної комунікацією — активний ігнор, тобто відзначати симулякренд, але не критикувати, ніяк не ставитися, ніяк не коментувати.

Грета Тунберг

2. "Імпічмент Трампа, президента США", тренд

Так, 22 вересня президент США Дональд Трамп визнає, що говорив по телефону з українським президентом Володимиром Зеленським про розслідування щодо сина Джо Байдена, після того, як офіцер американської розвідки офіційно подав скаргу на дзвінок.

24 вересня Ненсі Пелосі оголошує офіційне розслідування для імпічменту американського лідера Трампу, стверджуючи, що той намагався залучити іноземну державу для своєї політичної вигоди.

17 жовтня Мік Малвани, виконуючий обов'язки голови адміністрації президента Трампа, говорить, що Білий дім загальмував майже 400 мільйонів доларів на військову допомогу Україні для просування власних політичних інтересів Трампа.

31 жовтня Палата представників США проголосувала за офіційне розгляд справи про імпічмент проти Дональда Трампа.

18 грудня Палата представників США проголосувала за імпічмент президента США за зловживання владою (230-197) і за перешкоду Конгресу (229-198).

Наявна інституційна криза в США, яка веде до руйнування демократичного світогляду як домінуючого в світі. При цьому корпорації і самоврядні спільноти — це підстави зв'язності для Америки. У цьому сенсі неминуче проростає інші форми управління, і синархия (співволодіння і соуправление) — одна з них.

Дональд Трамп

3. "Україна — вплив на світ через корупцію", симулякренд

5 січня Православна Церква України отримала незалежність від Російської Православної Церкви від Вселенського Патріарха Варфоломія.

Вже 21 квітня відомий комік Володимир Зеленський нищівно перемагає на президентських виборах в Україні.

9 грудня зустріч Нормандської четвірки в Парижі з врегулювання війни Росії проти України на Донбасі. Результат несуттєвий. Інновації сторін нульові.

Українська корупція стає однією з найвпливовіших сил в світі, породжуючи спробу імпічменту Трампа в США, нахабство агресії Росії, посилення кризи в Європі і неможливість для світу допомогти у завершенні війни Росії з Україною. Таким чином, корупція в Україні перетворилася у світове лихо і один з найбільш важливих світових негативних трендів. Реформи і оновлення України, як і раніше малоймовірні, країна знаходиться в ситуації розпаду.

Нагадаємо, що шведська екоактивістка Грета Тунберг приголомшила своєю заявою під час однієї з промов про те, що політиків треба "поставити до стіни", що звучало як заклик до вбивства.

Як повідомляв портал Знай.ua. Палата представників Конгресу США затвердила статті звинувачення в рамках процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Також портал Знай.ua писав, що активістка-підліток Грета Тунберг заявила, що перетинала земну кулю автомобілем, потягом і катером, але не літаком, щоб вимагати дій щодо зміни клімату.