Стало відомо, що ексгенеральний прокурор України Віктор Шокін дав інтерв'ю адвокату американського президента Дональда Трампа Рудольфу Джуліані. Відповідне відео було опубліковано у п'ятницю, 31 січня, на YouTube-каналі американця.

Віктор Шокін

Наголошується, що інтерв'ю було знято в Києві ще кілька місяців тому і спрямоване проти конкурента президента США Трампа на виборах Джо Байдена.

Примітно, що в основному інтерв'ю складається з особистих домислів адвоката Джуліані.

У свою чергу Шокін заявив, що пов'язана з Байденами газовидобувна компанія Burisma займалася відмиванням грошей в Україні і по ній нібито було відкрито кілька виробництв.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Керівник компанії Микола Злочевський, за словами Шокіна, міг би потрапити за грати, якщо б перебував в Україні на момент розслідування.

Віктор Шокін

Більш того, він звинуватив Хантера Байдена в тому, що в 2014 році, коли його призначили в наглядову Раду Burisma, той нібито "не мав достатньо кваліфікації, він просто наркоман і алкоголік".

Шокін стверджує, що його змусили покинути генпрокуратуру, так як інакше Україна не отримала фінансову допомогу від Сполучених Штатів Америки.

"Мені не залишилося іншого вибору... Я не дуже хотів звільнятися. Я кажу: я не розумію, чому я повинен звільнятися", – сказав він.

Нагадаємо, що колишній генпрокурор Віктор Шокін стверджує, що його хотіли позбавити життя, отруївши ртуттю, і до цього міг докласти свою рук екс-віце-президент США Джо Байден.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Рахунковій палаті США заявили, що адміністрація президента Америки Дональда Трампа порушила закон.

Також "Знай.ua" писав, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані повідомив, що вони мають підтвердження замаху на колишнього Генерального прокурора України Віктора Шокіна.