У середу, 5 лютого, Комітет з питань свободи слова схвалив законопроект №2693 "Про медіа" і порекомендував парламенту проголосувати за нього у першому читанні.

Голова підкомітету з питань права громадян на інформацію Тетяна Циба заявила, що законопроект розширює повноваження Нацради з питань телебачення і радіомовлення, дозволяючи більше впливати на інформаційну політику України і карати порушників.

"Також законопроект вирішує питання прозорості медіа, оскільки передбачає розкриття кінцевих бенефіціарів", – повідомила Циба.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

Раніше представники журналістських об'єднань висловлювали побоювання щодо можливих загроз свободі слова і цензури в Україні в разі прийняття законопроекту №2693.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"За підсумками обговорення Комітет з питань свободи слова підтримав рішення головного комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону Про медіа в першому читанні, а альтернативний – відхилити", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Романенко розповів, як закон про медіа виллється Ткаченку боком.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дубинський вважає, що закон про медіа, який ініціював міністр культури Володимир Бородянський, це механізм прямої цензури в російському аналогу.

Також портал Знай.uа писав, що СБУ пояснили, навіщо прийшли в офіс "1+1", журналісти теж не стали відмовчуватися.