Президента США Дональда Трампа виправдали у зловживанні владою. У середу, 5 лютого відбулося останнє голосування в Сенаті США по справі про імпічмент президента Трампа.

За першою статтею звинувачення у справі імпічменту – зловживання повноваженнями – за "винен" проголосували 48 сенаторів, проти – 52. Мітт Ромні був єдиним республіканцем, який проголосував за засудження Трампа. Він перший сенатор в історії США, який проголосував за засудження президента від тієї ж партії в процесі імпічменту. Голосування в Сенаті США було поіменним і транслювалося в прямому ефірі.

Заключні аргументи почалися 3 лютого після того, як Сенат відхилив міру за викликом свідків – процес буде першим в історії США без свідків. Демократи наполягали на тому, щоб викликати колишнього радника з національної безпеки Джона Болтона та інших посадових осіб, які відмовилися брати участь у засіданнях Палати представників, які призвели до імпічменту Трампа. Але більшість сенаторів Республіканської партії на чолі з лідером більшості в Сенаті Мітчем Макконнелл зібралися на захист президента і заявили, що його не слід знімати з посади.

Трамп був притягнутий до відповідальності в Палаті представників у грудні. Суть справи в його імпічменті – звинувачення в тому, що він відмовився від військової допомоги, та зустріч у Білому домі для тиску на Україну з метою розслідування Джо Байдена і його сина. Хантер Байден працював у раді директорів Burisma, української енергетичної компанії, а його батько був віцепрезидентом.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Володимир Зеленський і Дональд Трамп, фото: Сайт Президента
Володимир Зеленський і Дональд Трамп, фото: Сайт Президента

Нагадаємо, президент США закликав видати таємного інформатора.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Трамп в суєті можливого імпічменту зізнався Україні в ненависті.

Також портал "Знай.ua" писав, що Трамп розповів про справу для Зеленського в Білому домі.