Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження стосовно колишнього директора Державного бюро розслідувань Романа Труби.

Про це повідомив адвокат Ігор Головань, який є захисником екс-президента Петра Порошенка в справах щодо нього в ДБР, оприлюднивши відповідні документи.

Труба, фото з вільних джерел
Труба, фото з вільних джерел

Відтак, він заявив, що уповноважені особи НАБУ внесли відповідні відомості в ЄРДР ухвалою Вищого антикорупційного суду (ВАКС). А приводом для цього стали численних публікацій аудіозаписів, на яких нібито Труба розмовляє з головою Офісу президента Андрієм Богданом, зловживаючи своїми повноваженими, натякає на неправомірну вигоду.

Роман Труба, фото: tk.media
Роман Труба, фото: tk.media

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Варто зауважити, що правоохоронці взялися за цю справу лише після того, як експерти встановили справжність голосу Труби на записах з прослуховуванням в його кабінеті, на якому глава СБУ Іван Баканов заявив, що нібито вважає Богдана тим, хто "стоїть на вершині корупційної піраміди в суддівській системі".

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленському підкинули цікавий варіант.

Як повідомляв Знай. ua, заступник Рябошапки зробив гучну заяву про обшуки "1+1".

Також Знай. ua писав, що Романенко розповів, як закон про медіа виллється Ткаченко боком, обшуки в "1+1" тільки початок.