Російській Федерації для того, щоб стати нормальною європейською державою необхідно повернути Україні окупований Кримський півострів. З такою нотою звернувся голова офісу президента Польщі Анджея Дуди Кшиштоф Щерський.

Про це стало відомо завдяки нещодавній заяві польського держменеджера для видання Dziennik Gazeta Prawna.

Кшиштоф Щерський фото: eadaily
Кшиштоф Щерський фото: eadaily

"Тобто ви припускаєте, що Росія не може бути нормальною європейською країною. Така країна віддала б Крим. Я б хотів європейську Росію", - сказав Щерський, відповідаючи на питання про неможливість приходу миру на Донбасі або повернення Криму Україні.

Однак, за його словами, діалог з іншою стороною можливий навіть в умовах агресії, прикладом чого є Мінський формат. Однак, підкреслив Щерський, не слід плутати ведення переговорів та повернення до нормальних відносин як у партнерів, які мають довіру один до одного.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Певна проблема міжнародних відносин полягає в тому, що теплі почуття до Росії зростають з віддаленням від її кордонів. Захисниками дружби з Росією є ті, хто знаходиться від якоомога подалі", - заявив Щерський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українським автовласникам додали головного болю, продати машину тепер зможе не кожен.

Як повідомляв Знай.uа Зеленського змусили виправдовуватися за "слуг народу": "Зашкварився".

Знай.uа писав, названо мінімальні зарплати в країнах ЄС, Україна і поруч не стояла.