Президент Білорусі Олександр Лукашенко ще 11 років тому передбачив сильний ажіотаж навколо вірусних захворювань у світі. А сталося це на прес-конференції в Києві з президентом Віктором Ющенком під час розмови, пов'язаної зі свинячим грипом.

Відтак, тоді Лукашенко заявив, що ситуація буде повторюватися і з іншими захворюваннями.

"Давайте говорити відверто, давно ми перестали "кукурікати" з приводу "пташиного" грипу? "Кукурікав" весь світ. Напевно, все вже продали. Сьогодні заверещали по-свинячому. А завтра, напевно, замуркаємо або замукаємо. Ви що, не розумієте, що відбувається?", - сказав тоді він.

Олександр Лукашенко, Вікіпедія
Олександр Лукашенко, Вікіпедія

Водночас білоруський лідер додав, що ця хвороба "не чума і не холера - цілком виліковна, а ажіотаж тільки ускладнює боротьбу з інфекціями".

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що нещодавно Лукашенко неочікувано потролив генсека ОДКБ Станіслава Засем, запитавши, чи той захищається від смертельного коронавірусу та, сміючись, потиснув йому руку.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Трамп підписав "смертельний вирок" для коронавірус, що задумали в Білому домі.

Також "Знай.ua" писав, Не так страшний коронавірус, як розповіді про нього - експерт показав справжню небезпеку "страшилки".