Колишній міністр Тимофій Милованов висловив думку про те, чому зниження зарплат чиновникам є поганою ідеєю. Відповідний пост він розмістив у Facebook.

"Зараз популярна ідея зниження зарплати чиновників і керівництва держпідприємств. Мовляв, це не приватний сектор, зарплати в державі платять платники податків, і держава не може собі дозволити платити ринкові зарплати. Я вважаю, що зниження зарплати призведе до звільнення компетентних і чесних людей з держслужби. Навіть, якщо таке зниження є тимчасовим", - пише Милованов.

Колишній міністр вважає, що "нормальні люди образяться і просто звільняться". На його думку, залишаться тільки ті, хто заробляє на корупції та для кого не важлива офіційна зарплата.

"Ті, хто заробляють великі суми на схемах і крадіжці у держави. Тобто у нас з вами. Ще залишаться ті, хто не можуть знайти собі ніякої роботи в приватному секторі. Це некомпетентні люди, чия користь на державній службі дуже сумнівна. І, нарешті, залишаться ті, кому будуть доплачувати в конвертах. А це означає, що вони будуть працювати не на нас з вами - платників податків, а на конкрентних бізнесменів і політиків", - пояснив він.

Милованов вирішив заступитися за чиновників і вважає, що до корупції державних службовців штовхає саме суспільство, яке не готове платити їм високі зарплати.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Суспільство, яке обирає популізм, а не компетентність, не зможе стати успішним і заможним. Суспільство, яке заощаджує на держслужбі, економить на своєму розвитку і боротьбі з системою. (Під ринковими, я розумію зарплату в 200 тис для міністра, 150 тис заступників, 100 тис для голів департаментів у міністерствах, 100-500 тис для наглядових рад, і 100 тис. -1 млн для керівників держпідприємств. Ви можете не погоджуватися з сумами, але це окрема дискусія і мій пост не про це. Вірю, що більшість погодиться, що 50 тис грн - це не ринкова зарплата для цих людей.)", - резюмує Милованов.

Тимофій Милованов обіймав посаду Міністра економіки України з 29 серпня 2019 року до 4 березня 2020 року і запам'ятався не тільки смішний інструкцією для українців "як чхати", але і скандалами.

Так, він викликав обурення, коли опублікував у соціальних мережах власні роздуми на тему того, чому жінки в Україні отримують меншу зарплату, ніж чоловіки.

"Є "типово чоловічі" посади "типово жіночі". Типово чоловічі посади мають більш високу зарплату.", - говорив Милованов.

Також Тимофій Милованов заявляв в ефірі ток-шоу, що Україна могла б отримати прибуток від епідемії коронавирусной хвороби COVID-19 в Китаї.

"От саме той факт, що у певних провінціях ті заводи можуть зупинитися, це дає можливість для нас підвищити експорт, тому що світ буде заміщати виробництво тих заводів виробництвом в інших місцях", - предлогал Милованов в прямому ефірі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, позбавлений портфеля Милованов викликав гнів феміністок.

Як повідомляв Знай. ua, уроки чхання, неприємності в штанях і інші фейли колишнього міністра.

Також Знай. ua писав, що Романенко розніс пір'я податкові байки екс-міністра Мілованова.