Колишній міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов опублікував у соціальних мережах власні роздуми на тему того, чому жінки в Україні отримують меншу зарплату, ніж чоловіки.

Відповідний допис Милованов розмістив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Виходячи з офіційних даних Держстату, Милованов спробував власним розумом пояснити існуючий дисбаланс і не став звертатися до наявних досліджень на цю тему.

У результаті роздумів, Милованов зміг сформулювати п'ять імовірних причин ситуації і прокоментував кожну з них.

"1. За ту саму посаду жінкам платять менше. Але це легко довести і оскаржити в судах. Тому, на мою думку, це малоймовірно.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

2. В компаніях де платять більше, власники або топ менеджмент надають перевагу чоловікам. Це чисто теоретична можливість, в яку я не вірю і щодо якої у мене немає підтвердження.

3. Культура та стереотипи в суспільстві надають перевагу чоловікам при просування в кар’єрі. Таким чином на вищих посадах з більшими зарплатами стає більше чоловіків. Мені здається це потенційно можливо, як гіпотеза.

4. Жінки більше проводять часу поза ринком праці (робота вдома, діти, тощо) і тому мають менше часу на розвиток навичок та кар’єри. Якщо це так, то державна політика і осучаснення ринку праці (часткова зайнятість, робота з дому...) можуть допомогти виправити цю проблему.

5. Є «типово чоловічі» посади і «типово жіночі». Типово чоловічі посади мають більш високу зарплату. Особисто я не вірю в «типово чоловічі» та «типово жіночі» посади. Але припускаю, що суспільство може в таке вірити, особливо коли це стосується керівних посад. Ця причина схожа з причиною 3. Там йдеться про швидкість в просуванні в кар’єрі. Тут про неможливість отримати певного типу посади", - написав Милованов.

Багато користувачок і користувачів соцмереж були здивовані таким підходом ексміністра до проблеми. "Вибачте, але всі ваші пункти не витримують жодної критики", - написала Nina Kuryata.

Скріншот Facebook
Скріншот Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Милованова зловили на нахабній брехні про Трудовий кодекс.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Милованов навчив українців, як правильно чхати.

Також "Знай.ua" писав, Милованов після гучного вильоту з Кабміну захлинувся виправданнями, але запізно.