Слідство у справі Катерини Гандзюк завершено, прокуратура назвала замовником нападу на активістку Владислава Мангера, а організатором - Олексія Левіна.

СБУ і прокуратура завершили досудове розслідування у гучній справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це в понеділок, 27 квітня, заявив на брифінгу заступник генерального прокурора Олексій Симоненко.

Заступик генпрокурора повідомив, що слідство встановило: кінцевим замовником злочину є діючий голова Херсонської облради Владислав Мангер. А організатором вбивства був представник банди "москалів" Олексій Левін.

Наразі Мангер і Левін мають статус підозрюваних. Всім сторонам надали доступ до матеріалів слідства. Після того, як сторона захисту ознайомиться з ними, їх направлять до суду для розгляду по суті.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Зібраних доказів досить для складання обвинувального акта і передачі справи в суд. Прокурори сьогодні вирішили оголосити про це Левіну та Мангер", - зазначив Симоненко.

Симоненко додав, що слідству знадобилося 40 днів, щоб отримати нові докази, систематизувати матеріали справи і завершити досудове розслідування.

За версією слідства, Мангер підозрюється в тому, що за попередньою змовою з Левіним, він організував напад на Катерину Гандзюк, яке призвело до смерті. Їм інкримінують частину 3 статті 27, частина 2 статті 28, частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України.

Мангеру і Левіну загрожує від 7до10 років позбавлення волі.

Також в Офісі генпрокурора нагадали, що виконавці злочину - Сергій Торбін, Володимир Васянович, Микита Грабчук, Віктор Горбунов та В'ячеслав Вишневський - вже засуджені на різні терміни в червні 2019 року.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 6 березня суд відсоторонив Владислава Мангера від посади голови Херсонської облради

Як повідомляв портал Знай.ua, батько Гандзюк заявив про залякування і стеження.

Також Знай.ua писав, в Херсоні одну з центральних вулиць назвали ім'ям вбитої активістки Катерини Гандзюк