Якщо влітку ти так і не зважилася на біг, то осінь ідеальний час щоб почати це робити. Читай в матеріалі Clutch про те, як почати бігати і не перестати.

Час для бігу

З бігом можна зустрічати світанки або проводжати сонце до сну. Головне, що це зручно саме для тебе. З часом організм звикне і буде вимагати навантаження.

Правильна мета

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Не став мету бігати кожен день. Нехай спочатку буде режим 2-3 рази в тиждень. Наприклад, понеділок, середа, п'ятниця, або можеш захопити вихідні. Далі спрацює звичка.

Місце і маршрут

Можеш бігати по стадіону, а можеш по вулиці. Обидва варіанти гарні.

Самопочуття

Обережно оцінюй свої сили, але в теж час не жалій себе. Мозок любить поскиглити, але розминка і свіже повітря дадуть тобі більше сил, ніж ніжності в ліжку.

Біговій план

Для початку підійде просто бігти. Якщо це стадіон і ти тільки на початку шляху: коло біг, коло ходьба. Дивишся на самопочуття, не зважаєш на соплі мозку.

Жонглюєш темпом і стежиш за диханням. А ще не забувай про розминку до бігу і розтяжку після.

Крім того, відома зірковий тренер і телеведуча Аніта Луценко в соціальних мережах часто дає поради фоловерам про те, як правильно харчуватися і які тренування найефективніші для тієї чи іншої частини тіла. Так, сьогодні Аніта поділилася зі своїми шанувальниками на сторінці в Instagram дуже важливим порадою: не можна вичавлювати себе на повну і приходити в зал у поганому самопочутті.

"Якщо тілу погано і воно болить, то не треба його вантажити!
Це як пральна машинка: зламалася, крекче, скрипить, вода виливається з усіх дірок, відключається від збоїв, а ви туди ще білизни і ще 5 праннів на максимальній швидкості. Завжди можна полагодити, почакати і продовжити! Але тільки не нити! Хоча іноді теж можна, але не багато!" - написала важливий пост під знімком Луценко.

Нагадаємо, чому ти не худнеш: 5 головних помилок.

Як повідомляв Знай.ua, їжа для розуму: вчені розповіли, що їдять генії

Також Знай.ua писав, схуднути без дієт і тренувань: 5 правил на шляху до стрункості