Китайські археологи виявили кілька фрагментів останків динозаврів в північнокитайскій провінції Хебей. Про це повідомили в п'ятницю представники місцевої влади.

Фрагменти були знайдені розсіяними по селі Лицилун повіту Фэннин. У різних частинах селища перші фрагменти виявили ще в жовтні минулого року.

Розкопки на цьому місці були схвалені місцевою владою і почалися у вівторок, 4 вересня.

Вчені з Китаю припускають, що динозаври належали до раніше невідомого виду і досягали близько 7-10 метрів в довжину. За словами дослідників, вік останків становить приблизно 130 млн років.

На даний момент розкопки продовжуються і будуть проводитися протягом приблизно двох років.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

Останки динозаврів були виявлені в селі в 2014 році. Крім того, у повіті також знаходили останки стародавніх птахів і риб.

Раніше археологам вдалося виявити унікальні пам'ятки часів Середньовіччя. Так на Федюхіних висотах в районі Балаклави виявили кілька ранньосередньовічних могильників і передбачувану стоянку часів кам'яного століття. Про це повідомляють "Новини Криму".

Про це розповів генеральний директор Таврійського археологічного товариства Олександр Манаєв.

У результаті обстеження території виявлено пам'ятники значно старше XIX століття.

"За результатами обстеження ми виявили два точно, третій поки під питанням, ранньосередньовічних могильника і один майданчик поширення кремнію. Цілком ймовірно, мова може йти про палеолітичної стоянки, але це питання потребує додаткового дослідження", - зазначив Олександр.

Нагадаємо, археологи натрапили на унікальний "скарб" часів Середньовіччя.

Як повідомляв "Знай. ua", ризикує життям заради мистецтва: в мережі показали фантастичні знімки затонулих кораблів.

"Знай. ua" писав, що знайдена найдавніша хабар у світі.