Тривала відсутність сексу може призвести до цілої низки проблем: починаючи з гормонального дисбалансу і закінчуючи стресом. Вчені довели, що мастурбувати можна і навіть потрібно, особливо якщо у вас немає постійного партнера. Про це читайте в матеріалі Clutch.

Ось тобі 7 основних причин, на користь регулярної мастурбації:

1. Самозадоволення заспокоює. Це діє за рахунок вироблення ендорфінів і гормонів, що відповідають за гарний настрій. Мастурбація добре допомагає боротися зі стресами і поганим настроєм. До того ж, після оргазму швидше приходить сон.

2. Тренування м'язів піхви. Мало хто знає, що частий оргазм замінює знамениті вправи Кегеля і тренує інтимні м'язи.

3. Мастурбація допоможе розкрити твої таємні сексуальні фантазії. Твоя фантазія - це безмежне поле, в якому ти можеш уявити те, що неможливо реалізувати у житті. В твій розпорядженні будь-які партнери, ситуації і пози.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

4. Самозадоволення допоможе пізнати себе краще. Можливо, в процесі самозадоволення ти зможеш знайти на своєму тілі ерогенні зони, про які і не здогадувалася.

5. Цей вид сексу абсолютно безпечний. Ти можеш не переживати підхопити хворобу або завагітніти.

6. Під час процесу мастурбації тобі не треба думати про те, як ти виглядаєш і що робиш. Найголовніше - це доставити задоволення собі, і байдуже яким чином.

7. Це допоможе тобі зберегти шлюб. Якщо твій партнер не може або не хоче займатися сексом, ти завжди можеш виплеснути енергію, не зраджуючи коханому.

Нагадаємо, заняття оральним сексом можуть серйозно відбитися на здоров'ї вагітних жінок.

Раніше Знай.ua повідомляв, недавнє дослідження показало, що чоловіки з невеликою "гідністю" частіше за інших виявляються безплодними.

Також Знай.ua писав, комбіновані протизаплідні засоби зменшують ймовірність розвитку раку яєчників серед молодих жінок.