Собака володіє гострим нюхам і за допомогою нього може не тільки допомагати знаходити людей, але і виявляти в оточенні господаря нехороших особин, від яких захистити свій особистий простір. Про це повідомляють результати багатьох досліджень.

Собаки – проникливі тварини, які сприйнятливі до будь-яких перепадів настрою в людини. Наприклад, коли чоловік затіяв зробити щось погане, то у нього частішає серцевий ритм і виділяється адреналін. Саме запах цього гормону і здатні відчути собаки.

Таким чином вони відчувають зміни в поведінці і є вірними і пильними друзями. Вони здатні вмить відчути небезпеку і відреагувати на неї з агресією.

Провели експеримент, в ході якого господар собаки просив про допомогу різних людей на очах у свого підопічного. Після цього незнайомець пропонував собаці частування. І пес брав ласощі лише у тих, хто допомагав його господареві.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Другий експеримент доводить, що собаки миттєво зчитують, що відбувається під час спілкування їх господаря з незнайомцями. Для цього було вибрано дві маленькі групи людей, у яких власник собаки теж просив про допомогу. Пес виявив унікальну обізнаність, і уникав ту групу, яка погано поставилася до господаря.

Справа в тому, що собаки чудово розуміють жести, вирази обличчя, емоції і соціальні сигнали. Він може з легкістю визначити надійного і злого людини. Тому, частіше довіряйте чуттю своєї собаки.

Нагадаємо, відважний пес врятував потопаючу в фонтані кішку, підкоривши серця мільйонів. Це відео можна переглядати нескінченно. І собака, і кіт вижили, з ними все добре.

Як повідомляв Знай. ua, Ford представив розумну будку для вашого вихованця. Напередодні різдвяних канікул компанія Ford представила прототип собачої будки, оснащена активною системою шумозаглушення. Відмінний варіант для власників дуже активних песиків, які люблять гавкати на всіх.

Знай. ua писав, пес відвідував заняття в університеті разом зі своєю господинею. Разом вони отримали дипломи про вищу освіту. Гріффін з'явився на урочистому врученні в шапочці і мантії випускника.