Перше враження деколи дуже важливо і в залежності від нього може складатися все подальше враження про людину. Проте часом з-за хвилювання або бажання виглядати краще, люди забувають про красу мови і падають в очах співрозмовника, який вже вважає його "селом".

найпоширеніші помилки, які вживають тільки провінціалки і люди з малим словниковим запасом:

Гарячі напої

Кава – чоловічий рід, до чого багато хто вже давно звикли. Але далеко не всі. При цьому ламають всі улюблені напої, які тільки можуть згадати.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Так, невігластво доводиться чути, коли вимовляють "експрессо". Запам'ятайте, в цьому слові немає літери "к" і звучить воно – еспресо.

Також варто запам'ятати, що лате вимовляється з наголосом на перший склад, тобто на букву "а" – лАте. А в капучино всього одна буква "ч", не варто приписувати йому зайвих.

Їсти

В суспільстві за столом можна уславитися неуком завдяки всього одному слову – "їсти". Варто запам'ятати, що їдять зазвичай або маленькі діти або тварини. Правильно говорити "я поїв".

Шкарпетки, панчохи, туфлі

Поширена мовна проблема. Коли у вас немає нового взуття ви зобов'язані правильно говорити : "Немає нових туфель", але ніяк не "для дітей". А якщо вам потрібно поміняти набійку, то тільки на "туфлі", але ніяк не на "туфлі".

Запам'ятайте: немає панчіх - немає шкарпеток.

Числівники

Замість "я можу допомогти тобі шістьмастами п'ятдесятьма п'ятьма рублями" можна сказати "я позичу шістсот п'ятдесят п'ять рублів". Не варто ускладнювати конструкції і будувати з себе інтелектуала.

Нагадаємо, як довго віруси живуть на дверних ручках і поручнях. Як захистити себе від всюдисущих інфекцій.

Як повідомляв Знай. ua, мандрівник у часі розповів про долю землян через 10 років. Чоловік з'явився зі своїми пророцтвами у Великобританії.

Знай. ua писав, що пророцтва Ванги стають реальністю: на черзі Третя світова війна. Пророцтва Ванги збуваються одне за іншим.