Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, однак у наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх лише як прикраса приміщень.

Розведення кімнатних рослин — це захоплення, яке дарує людині безліч переваг, часом, зовсім несподіваних. Повідомляє Clutch.

Перше про що варто згадати, це те, що, вирощуючи і доглядаючи за кімнатними рослинами можна привести свою нервову систему до ладу. І це найбільш очевидна перевага даного хобі.

А ось ще 3, не настільки очевидні:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Зміцнить імунну систему

Може це прозвучить дивно, але вся справа в ґрунті: саме в ній міститься бактерія Mycobacterium vaccae, яка, потрапляючи в наш організм з повітрям або їжею сприяє позбавленню від симптомів алергії, астми та псоріазу. Вважається, що вона допомагає в боротьбі з тривожністю.

Якщо в приміщенні є кілька хлорофітумів, вам не знадобиться встановлювати дорогі очищувачі повітря: за добу ці рослини поглинають майже всі шкідливі бактерії в приміщенні. Не дарма хлорофітуми ніколи не вражаються шкідниками.

Алое по праву вважається одним з найбільш корисних кімнатних рослин

Природні очищувачі

Деякі кімнатні рослини — справжні "санітари" повітря. Наприклад, герань володіє унікальними властивостями знищувати в повітрі бактерії і віруси (стрептококи, стафілококи), а плющ і фікус Бенджаміна видалять з повітря частинки фенолу і формальдегіду.

У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, так і повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним – у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини, як бензол і толуол.

Замість тренера

Герань відома не тільки своєю красою, але і очисними властивостями

Захоплення садівництвом можна віднести до списку аеробних навантажень, так як вона вимагає від себе безліч рухів нашого тіла, які приводять в роботу відразу кілька груп м'язів. Присідання, нахили, повороти і так далі — відмінна альтернатива фітнесу.

Нагадаємо, група вчених давно працювала над цікавим проектом. Експерти намагалися створити ідеальні умови для вирощування свіжих фруктів і овочів. В результаті їм вдалося заощадити час і місце.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили дикий чай, що не містить кофеїну.

Також "Знай.uа" писав, вчені заявили, що овочі та рослини мають пам'ять. На думку дослідників, вони здатні запам'ятовувати кліматичні зміни й таким чином обирати оптимальний період для цвітіння.