Ірландський вовкодав – це мисливська порода собак, яка вважається однією з найбільших у світі. Древнє походження ірландських вовкодавів доводять письмові джерела. Першою такою згадкою про них бувзапис, зроблений 391 році римським консулом. Проте в Ірландії вже в першому столітті це була цілком усталена порода. В ірландській літературі того часу їх називають неймовірно красивими і добрими істотами.

Вовкодав досягає майже метрового зросту. Зазвичай їх висота в холці - 80-85 сантиметрів. Проте він досить легкий, щоб мати можливість швидко рухатися на полюванні. Вони патологічно доброзичливі по відношенню до іншими тваринами.

Власники цієї породи часто викладають смішні і зворушливі фотографії зі своїми волкодавами, так як це досить спокійна і миролюбна порода.

1. Найкраща охорона братів менших.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. Пухнастий Джин Сіммонс.

3. Ірландська "принцеса" і її вірний лицар.

4. Добрий велетень.

5. Поступився місцем найкращому другові.

Величезні ірландські вовкодави вважалися, починаючи з середніх століть, і аж до XVII століття цінним подарунком при королівських дворах Європи. Їх відправляли в різні країни: Англію, Данію, Іспанію, Індію, Персію, Польщу, Францію, Швецію. У XV столітті кожне графство повинно було мати 24 вовкодава, що захищають ферми від нападу хижаків.

6. Велика різниця.

7. Помічники Санти.

8. Складно нагодувати таких гігантських песиків.

9. Поні теж коні.

10. Незвичайна дружба.

Інтерес до породи відродився до кінця XIX століття, в період зростання ірландського націоналізму. Вовкодаву відводилася роль живого символу ірландської культури, її кельтських витоків.

11. Їмо веселиться.

12. Солодкий сон.

Кошеня поруч з вовкодавом, як маленька мурашка

13. Посидіти на ручках – це святе.

14. Кращий друг.

15. Заморські делікатеси.

16. Гігієна дуже важлива.

17. Дружба буває різною.

18. Великий корврик для самих маленьких.

19. Бригада на прогулянці.

20. Вірна охорона для ірландської "принцеси".

Притягальна сила, що забезпечує ірландському вовкодаву таку популярність у світі, криється в поєднанні величної зовнішності, нищівної сили і стрімкості, з високим інтелектом, відданістю і любов'ю до господаря.

Нагадаємо, у мережі показали найхитрішого пса у світі, його акторській майстерності можна тільки позаздрити.

Як повідомляв портал "Знай.uа", чарівний пес на ім'я Римус вивчив всі заклинання школи Хогвардс, господиня похвалилася чотириногим в мережі. Альбус Дамблдор їм би пишався.

Також "Знай.uа" писав, зоозахисниця Шелбі Мадері врятувала порося від неминучої смерті. На сьогоднішній день Чаудер – єдина в будинку свиня, але у нього є брати і сестри, які давно звикли до нового члена сім'ї.