Наш мозок сприймає навколишній світ в всьому його різноманітті - але навіть цей тонкий інструмент можна обдурити.

10 січня, спеціаліст з нанотехнологій з Нової Зеландії Мішель Дікінсон опублікувала в Twitter картинку, що складається з чорних і білих вертикальних смужок.

"Ви зможете побачити цю оптичну ілюзію, тільки якщо потрясли головою (я серйозно)", - написала вона.

Пост зі "смугастою картинкою" викликав суспільний резонанс і швидко набрав понад тисячі лайків і кілька сотень ретвітів.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Користувачі соцмереж ламають голови над новою оптичною ілюзією. Картинка – прямокутник з чорно-білих смуг, за якими хтось ховається облетіла весь світ.

Фахівець з нанотехнологій з Нової Зеландії запевняє, що розгадати загадку картинки можна, якщо потрясти головою.

Користувачі гадають: як досягається оптичний ефект. У чому секрет оптичної ілюзії, поки невідомо. Варто відзначити, що далеко не всім довелося трясти головою", щоб побачити силует і очі того, хто ховається на черговій картинці-загадці.

Більшість вирішили перевірити, наскільки правдиві слова Дікінсон. У результаті деякі користувачі Мережі написали, що побачити картину допомагає також тряска смартфона.

Оптичні ілюзії побудовані на використанні недоліків зорової системи людини. Деякі образи і геометричні побудови можуть обдурити наш мозок, який не зможе коректно обробити інформацію, що надходить.

Вивчаючи такі ось "обманки", вчені отримують безцінні відомості про те, як на насправді працює розум людини.

Нагадаємо, у соцмережах з'явилася чергова оптична ілюзія, пов'язана з індичкою, шкіра якої рухається сама по собі. Цей хитрий трюк вже зламав голови сотням користувачів соцмереж, і здається, що розвидіти це буде неможливо.

Як повідомляв портал "Знай.uа", неймовірну оптичну ілюзію не помітно для себе створила вчителька початкових класів з Канади. Як розповіла жінка, вона готувалася до уроку і випадково створила нову головоломку для мозку.

Також "Знай.uа" писав, користувач Reddit під ніком cldsehunter поділився своїм, на перший погляд звичайним, сімейним знімком, на якому здалеку можна розгледіти обриси Ісуса Христа.